Hradec chystá zdražení poplatků za popelnice

Radnice v Hradci Králové připravuje od nového roku zdražení poplatků za svoz a likvidaci odpadu. Obyvatelé krajského města zaplatí o dvacet korun více. Rada města doporučila zastupitelstvu schválit návrh zvýšení ročního poplatku za odpad ze 480 na 500 korun na dospělou osobu.
"Ceny energií, pohonných hmot a práce neustále stoupají každý rok o tři až čtyři procenta. Využijeme tedy maximální zákonem danou hranici,“ uvedl primátor Otakar Divíšek. Poplatky za vyvážení popelnic se nezvyšovaly od roku 2004. Odpadový systém město dotuje částkou asi deset milionů korun. „Náklady vzrostou také proto, že se v příštím roce otevře čtvrtý sběrný dvůr,“ sdělila náměstkyně primátora Pavla Finfrlová. Využívání sběrných dvorů mají lidé bez poplatku. „Výběr peněz za odpad je v Hradci velice vysoký, pohybuje se kolem 95 procent,“ dodal primátor Divíšek. Zvýhodnění občanů starších 70 let a dětí do 15 let, kteří platí poloviční sumu, zůstane zachováno.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.10.2007 20:28
eleron (neregistrovaný)
Neodůvodnitelné
Pokud si vzpomínám nedávno zaplatilo město pokutu za podezřelý průběh výběru firmy na likvidaci odpadu, kdy se jednalo o předraženou zakázku. Navrhuji zvýšit poplatke o dalších 10 Kč, aby se zaplatilo předražení zakázky a ta pokuta. Nejlepší by vůbec bylo zavést a udržovat nejvyšší poplatky v rámci ČR, byl by to určitý hradecký primát a město by získalo jistý punc exkluzivity, čímž by se pomalu začalo zbavovat chudších obyvatel.
26.10.2007 19:55
jezek (neregistrovaný)
RE: Neodůvodnitelné
Pokud se nestane, aby měl někdo přímou odpovědnost - tedy z vlastní kapsy zaplatil své špatné rozhodnutí a byl okamžitě vyhozen z úřadu, tak se nic nestane. Vždyť o co jde, případnou pokutu zaplatí opět dańový poplatník. nebo se snad pletu?????
24.10.2007 21:52
Pája (neregistrovaný)
Zapomněli jste dodat že zvýhodnění se týká též cikánů,kteří si nelámou hlavu s odpadky.Město za ně uklidí na své náklady,které zaplatí slušní lidé.
27.10.2007 14:48
eleron (neregistrovaný)
Banda vyděračů?
Navíc je potřeba si uvědomit, že odpad je dnes zboží, které nese taky určitý výnos. Zvlášť když to je od nás ještě roztříděné. Ale jsme ovce, tak hybaj na stříhání a pak na porážku.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme