Hradec čeká velké stěhování jeřábů

Během příštího týdne budou vzduchem nad historickou částí Hradce Králové létat ocelové konstrukce. Dva obří jeřáby, které půldruhého roku sloužily na stavbě Regiocentra Nového pivovaru v Hradci Králové, se začnou od pondělí rozebírat a do konce týdne opustí krajské město. Složitá operace, která se může stát zajímavou podívanou pro milovníky techniky, by provoz na vnitřním městském okruhu Hradce neměla omezit.
Jeřábní věže stojící v areálu pivovaru přijede rozebrat další mobilní jeřáb. "V pondělí zakotví vícenápravový nákladní jeřáb na parkovišti u hradeckého zimního stadionu a začne se skládat. Části mobilního jeřábu totiž přivezou dva kamiony. V úterý přemístí mobilní jeřáb svým přes padesát metrů dlouhým ramenem první stavební jeřáb z pivovaru na návěsy do Komenského ulice," popisuje program první fáze jeřábních přesunů Marian Martynek ze společnosti Skanska.
Stěhování druhého jeřábu z pivovaru začne nejpozději ve středu. "Mobilní jeřábní souprava se přesune z parkoviště zimního stadionu do Chmelovy ulice, kde se zapatkuje a rozloží. Samotná demontáž a přesun druhého jeřábu z pivovaru proběhne nejpozději ve čtvrtek. V pátek se opět rozloží konstrukce mobilního jeřábu, který pak odjede z města," říká Martynek.
Přestože k dalšímu omezení dopravy v okolí staveniště kvůli demontáži jeřábů nedojde, stavbaři řidičům doporučují, aby se pokud to bude možné stavbě vyhnuli. Průjezd Chmelovou ulicí bude komplikovaný.
Stavební jeřáby, které dnes na staveništi Nového pivovaru stojí, jsou vysoké 62 a 42 metrů. Sloužily k přepravě až několikatunových břemen zejména z ulic Československé armády a Komenského na staveniště. Díky jeřábům se také sloužily osazovaly komíny - párníky, které stojí na střeše budoucího sídla Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme