Hradec bude společně s Prahou hostit evropský šampionát v basketbalu žen

Olga Lounová s pohárem
Olga Lounová s pohárem | autor: ČBF

Odstartovala kampaň, která ma za úkol nalákat fanoušky na basketbalový turnaj žen nejvyššího významu, na mistrovství Evropy, které se bude konat na konci června v Hradci Králové a Praze. Na šampionátu se představí šestnáct nejlepších družstev kontinentu. Český výběr bude hrát základní skupinu právě v Hradci. Během zahájení kampaně v hradeckém Futuru byl představen maskot i hymna turnaje.

 

Český národní tým si pro zápasy „své“ základní skupiny zvolil zimní stadion v Hradci Králové. Na něm změří síly ve skupině A s Ukrajinou, Maďarskem a super favoritem šampionátu Španělskem. Pokud obsadí ve skupině druhé nebo třetí místo, odehrají na stejném místě také klíčový souboj šampionátu o postup do play-off. V souběžně hraných zápasech skupiny B (také na zimním stadionu) se představí Slovensko, Turecko, Bělorusko a Itálie. Dalších osm celků hraje v Praze, kde se také bude rozhodovat o medailistkách.

"My všichni, co se v Hradci motáme okolo basketu, se na to velice těšíme. Odehrají se u nás dvě skupiny, což je spousta zápasů. Budou tu kvalitní týmy včetně českého výběru, za což jsme moc rádi. A právě na duely našeho celku se budeme nejvíce soustředit. Věříme, že se nám podaří naplnit zimní stadion. Taková akce v Hradci nebyla nějakých 40 let," říká pro Hradecký deník šéf hradeckých „lvic" Miroslav Volejník, jehož klub se spolupodílí na organizaci.

Hlavními tvářemi kampaně jsou známé české reprezentantky Kateřina Elhotová a Ilona Burgrová, která bude tváří šampionátu především pro Hradec Králové.

"Chceme přilákat fanoušky do haly a vytvořit tak všem hráčkám co možná nejlepší atmosféru. Takto významná akce je samozřejmě také příležitostí popularizovat basketbal v ČR. Na červen pak chystáme překvapení, které jistě zaznamenají i obyvatelé Hradce Králové,“  vysvětluje marketingový ředitel ME Martin Drábek.

Maskotem FIBA Mistrovství Evropy v basketbalu žen 2017 je víla Shiny. Autorkou a interpretkou oficiální hymny šampionátu je známá česká zpěvačka Olga Lounová.

Hradečáci se mohou těšit na řadu doprovodných akcí, které se budou v rámci turnaje konat.

Prodej vstupenek

Prodej vstupenek na evropský šampionát bude zahájen do konce ledna. O jeho zahájení bude Česká basketbalová federace informovat na svém webu a prostřednictvím sociálních médií. Nejprve bude možné koupit vstupenky na skupinovou fázi včetně předkola play-off, tedy na pražskou Královku a do Hradce Králové. Následovat bude 3. února spuštění prodeje vstupenek na vyřazovací boje v O2 Areně.

 Kateřina Elhotová, Hana Horáková, Ivana Večeřová Kateřina Elhotová, Hana Horáková, Ivana Večeřová
autor: ČBF

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme