Hradec bude mít nové informační centrum v bývalé knihovně na Eliščině nábřeží

Infocentrum na Velkém náměstí | Foto: Archiv HK.cz
Infocentrum na Velkém náměstí | Foto: Archiv HK.cz

Turistická a informační centra jsou v Hradci Králové celkem tři, na město o velikosti Hradce Králové to je podle zdejší radnice možná až moc.

I přes to radní města počítají s tím, že v dohledné době se začne pracovat ještě na jednom – má vzniknout v bývalé budově městské knihovny na Eliščině nábřeží. Pravděpodobně to ale s sebou přinese i zrušení některého ze stávajících infocenter.

Na radnici města Hradce Králové vzniká v současné době nová vize informačních a turistických center. Ty má stotisícový Hradec celkem tři – na hlavním nádraží, na Gočárově třídě a na Velkém náměstí.

Vedení královéhradecké radnice ale chce v bývalé budově městské knihovny na Eliščině nábřeží zbudovat zcela nové a moderní zázemí pro turisty. Předpokládá, že práce by mohly začít už na podzim tohoto roku a první návštěvníci do něj zavítají v září 2015. „Existuje studie, podle níž bude nové moderní infocentrum postačující pro stotisícové město. Infocentrum na nádraží se ale asi zruší, i proto, že je méně navštěvované,“ uvedl náměstek Josef Krofta, který zodpovídá za oblast kultury ve městě. 

Úpravy bývalé dětské knihovny v budově na Eliščině nábřeží vyjdou podle vedení radnice na 30 milionů korun, až 15 milionů by Hradec mohl získat z fondů Evropské unie.

Skončí infocentrum na Velkém náměstí a na Gočárově třídě

O ukončení provozu se také hovoří v infocentru na Velkém náměstí. Prvním důvodem je vznikající moderní zázemí v Bílé věži a druhým to, že prostory současného infocentra se nacházejí v soukromém objektu a město za ně musí platit nájem. Více se o budoucím infocentru dočtete v článku Bílá věž bude multimediální, inspirace se hledala až v New Yorku.

Další informační centrum, které je spojené i s infokanceláří královéhradeckého dopravního podniku, najdou domácí i turisté na frekventované Gočárově třídě v centru Hradce Králové. „S dokončením oprav Bílé věže a centra v bývalé knihovně se centrála přesune z Gočárovky na Elišcino nábřeží. Poté se vyhodnotí činnost všech infocenter ve městě,“ doplnil ještě náměstek Martin Soukup, který zodpovídá za majetek města. Jak to ale s infocentry dopadne se uvidí až po letošních komunálních volbách.  

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.4.2014 10:47
Robert Průcha (neregistrovaný)
Oprava
Dobrý den všem čtenářům Hradeckralove.cz,

rád bych se vyjádřil k obsahu tohoto článku, respektive k citaci pana Krofty o osudu turistického informačního centra v budově Hlavního vlakového nádraží.

Turistické informační centrum na hlavním nádraží bude prozatím nadále fungovat i za finančního přispění Královéhradeckého kraje, jeho návštěvnost se zvyšuje, tudíž není prozatím žádný důvod k jeho uzavření.

Bc. Robert Průcha
TIC Gočárova
Hradec Králové
2.2.2015 18:31
Adametzová (neregistrovaný)
schvaluji takové informační centrum. Ale obyvatelé tohoto domu, zvláště vchodu B, tím nic dobrého nezískají. Zatím nemají zvonky, tudíž se k nim nikdo nemá šanci dozvonit ( co třeba kontrola při nemoci), do vchodu mají přístup jen přes dvůr ( ještě, že je to dům rohový a má ještě dva volné vchody).největší šok jsme měli, když v sobotu zadělali vchod a ještě nebyly vyměněny zámky ve vedlejším vchodu.já chodím do práce, ale lituji naše důchodce v domě, ten hluk je strašný
1.10.2015 12:32
Jiří Nosek (neregistrovaný)
Info centrum
Dobrý den, dnes se otevřelo Infocentrum a nikde žádná aktualizace. Co vy na to?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

Podloubí na Velkém náměstí by se mělo začít opravovat v příštím roce

Opravami podloubí, ulic V Kopečku a Rokitanského a náměstí Jana Pavla II. by měla začít revitalizace Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Vedení radnice má připravený nový plán oprav této části historického centra a nyní má k dispozici revizi a doplnění studie…
Čtěte více

Historická budova střední školy v Ruseku má novou střechu. Začala tak její celková rekonstrukce

Historická budova, kde sídlí Střední škola vizuální tvorby - dříve Floristická škola, má zbrusu novou střechu. Jde o první ze čtyř etap celkové rekonstrukce budovy. Správa nemovitostí Hradec Králové, která spravuje tento objekt, zahájila modernizaci budovy v červnu tohoto roku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme