Hradci zbývaly v Jihlavě čtyři vteřiny k vítězství

Hradečtí hokejisté neúspěšnou sérii zápasů na jihlavském ledě neukončili ani v prvním čtvrtfinálovém zápase play-off letošní sezóny. V první třetině dvakrát vedli, domácí dokázali ale pokaždé srovnat. V prostřední třetině se Dukla díky druhé brance kapitána Bakuse a obránce Chvátala dostala do vedení. Jednobrankové manko ve třetí třetině hosté vymazali po přesné trefě Michala Šedy a po gólu kapitána Roubíka hosté znovu vedli. Energetikům zbývaly už pouhé čtyři vteřiny k vítězství, v čase 59:56 domácí dokázali ale při power-play neskutečně vyrovnat. I když v prodloužení měli více ze hry aktivní hosté, nakonec díky penaltovému rozstřelu prohráli 5:4 a v sérii tak prohrávají 0:1.

Branky a nahrávky: 16. Bakus (Fiedler), 27. Bakus (Hodek), 30. Chvátal (Bakus), 60. Čachotský (Hodek), rozh. nájezd Hlouch - 12. Toužimský (Roubík), 20. Hendrich (Volráb, Černý), 50. Šeda Michal (Koudelka, Blanár), 54. Roubík. Vyloučení: 11:9, navíc Altrichter (JIH) a Černý (HKR) oba 10 OT. Využití: 3:3. Oslabení: 0:0. Střely: 33:42. Rozhodčí: Mikula - Kreuzer, Polonyi. Diváků: 1330.

Dukla: Suchan (Řehoř) - Dobrovolný, Chvátal, Duben, Pospíšil, Šmarda, Kuchyňa, Giba, Lukačovič - Čachotský, Bakus, Hodek - Rytnauer, Altrichter, Lazorišák - Fiedler, Hlouch, Baranyk - Říha, Havel, Polák

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Toužimský, Mocek, Blanár, Šeda Michal, Černý, Hendrich, (Plíhal, Ostrčil) - Fořt, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Šeda Jan, Suchý - Domin, Fišer, (Potůček).

Milan Chalupa (hlavní trenér Jihlavy):
Nebudu to dnes moc hodnotit, protože na rovinu říkám, že jsme nehráli dobře. Kluci byli hodně nervózní, to jsme viděli už ráno na rozbruslení. A na rozbruslení před zápasem byla hrůza se koukat. Puky hráčům hrozně odskakovaly, ale nakonec play off je už úplně jiná soutěž, není to o kráse, ale o srdíčku a nějaký jednoduchosti. Utkání rozhodly branky z přesilových her, o tom play off asi bude. Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli k nájezdům, protože si na ně hodně věříme a máme hodně zkušených hráčů, kteří je dokážou zvládnout. Díky za to, že se to dnes povedlo.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme