Hotel Černigov se bude rozšiřovat

Hradec Králové se možná stanem městem hotelů. Soukromá společnost chce stavět luxusní hotel u Aldisu, ve stejné lokalitě se má v hotel proměnit i bývalý odborářský dům, v Nálepkových kasárnách je čtyřhvězdičkový hotel před dokončením. O přístavbě už před časem začala uvažovat Alessandria a nyní se stejným nápadem rozšíření přichází i Černigov.

Největší hradecký hotel přímo naproti nádraží se chce výrazně rozrůst. Jeho provozovatel přišel se záměrem postavit vedle něj další dvě budovy a v podzemí vybudovat parkoviště. „Naším záměrem je zrekonstruovat hotel a zařadit jej do sítě čtyřhvězdičkových zařízení značky Clarion s prvotřídním konferenčním zázemím. Projekt je ve fázi přípravy, a proto nelze odhadnout termín realizace,“ řekla Hradeckému deníku Michaela Winklerová ze společnosti CPI Hotels.
Novostavbami by měly být kongresové centrum a kancelářské prostory. „Kanceláře budou určeny k pronájmu. Doplňkovou funkci by v menší míře měly tvořit obchody a služby,“ přiblížila Deníku Winklerová. Město proti výstavbě není. Radní záměr podpořili a doporučili změnu územního plánu zastupitelstvu ke schválení. „Měla by to být hmota nižší než hotel Černigov. Jednou z podmínek památkářů například bylo, aby nezaclonila pohled na nádražní věž z ulice S. K. Neumana, což investor splnil,“ upřesnil Hradeckému deníku vedoucí odboru hlavního architekta hradecké radnice Petr Brůna.
Nové budovy by měly vyrůst na současném parkovišti před hotelem a přilehlých pozemcích. Pod celým areálem pak má být parkoviště, které bude sloužit hotelovým a kongresovým hostům. Do Riegrova náměstí stavba nezasáhne. „Měla by kopírovat oblouk zakončení dlažby na náměstí. Projekt je situován na pozemky hotelu, náměstí se nedotkne,“ potvrdil Deníku náměstek primátora Josef Malíř.
Nové kongresové centrum má ambice konkurovat hradeckému Aldisu. Ten už řadu let nedokázal najít finanční prostředky na vybudování vlastních ubytovacích kapacit.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
14.1.2010 23:40
Bjorken (neregistrovaný)
Nějak si neumím představit, jak by to mohlo vypadat. Náměstí se povedlo, tak doufám, že se po architektonické stránce povede i nová budova. Nemáte někdo nějaké předběžné ideové řešení?!
7.2.2010 09:18
Po_nás_potopa (neregistrovaný)
Nějak stále nechápu poč se musí jediný kousek zeleně změnit na kus betonu. Jsem zásadně proti měnit ráz města necitlivým zastavováním volných ploch. Proč si nepřestaví chátrající areál ZVU hned za nádražím? Kolik nám páni radní dali nových parků a kolik nových betonových oblud a co na to vy pane hlavní architekte HK... proč se vůbec ptám?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme