Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | hokejové derby |

Hokejisté porazili pražskou Spartu 3:1 a po druhém kole mají plný bodový zisk

Foto: HC Mountfield HK
Foto: HC Mountfield HK

Hradečtí hokejisté v neděli večer nastoupili k utkání druhého kola hokejové extraligy. Po úvodním kole, které odehráli na ledě Vítkovic, se poprvé představili před domácím publikem proti pražské Spartě.

Nutno podotknout, že premiéra vyšla na jedničku a Hradec Králové si díky vítězství 3:1 připsal další tři body. Po dvou odehraných kolech tak má plný bodový zisk, díky kterému se usadil na druhém místě průběžné tabulky za vedoucí Třinec, který má větší počet vstřelených branek.  

První třetina určila konečné skóre

Po více než pěti měsících se hradečtí fandové dočkali dalšího extraligového vystoupení a i přes problémy s mlhou si nedělní premiéru užili. Hradec šel do vedení v sedmé minutě po krásné hokejové akci. Letní posila  Mountfieldu HK Petr Beránek prostřihl puk na Rudolfa Červeného, který perfektně vybruslil za sparťanskou obranu a pohotovou střelou otevřel skóre na 1:0. 

Sparta dokázala srovnat při přesilovce o tři minuty později. Střelu Saboliče sice zblokoval domácí obránce, ale dorážka Přibyla skončila v síti – 1:1. Ze strany pražské Sparty to však bylo vše. Naopak hradečtí pokračovali ve střílení gólů.

V čase 12:40 již na světelné kostce svítil stav 2:1 po akci první úderné letky. Kapitán hradeckých Jiří Šimánek odvedl perfektní práci ve středním pásmu, prodloužil na Jardu Kudrnu, který bekhendovou přihrávkou našel najíždějícího Mertla a ten dokázal i v tísni zakončit – 2:1.

Brankou na 2:1 se hradecké publikum dostalo do varu a bouřlivá atmosféra vyvrcholila v čase 13:51, kdy bekhendovou dorážkou dokázal usměrnit puk do sparťanské klece Rudolf Červený – 3:1. To bylo v první třetině vše. Hradec dokázal na domácím ledě přestřílet Spartu v poměru 9:8

Druhá třetina byla beze změny

Ve druhé třetině nedokázal ani jediný tým dostat puk na to správné místo a skóre se tedy neměnilo. Tato třetina byla charakteristická především spoustou nevyužitých přesilovek na obou stranách. Pražané sice měli opticky více ze hry, ale jejich snaha končila na bezchybném Pavlu Kantorovi.

Ve třetí třetině Spaťané dotírali, došlo i na pěsti

Kdo čekal, že Hradec bude ve třetím dějství pouze bránit dvougólové vedení byl na omylu. Do gólových šancí se v první šesti minutách dostali Michal Tvrdík či Jaroslav Kudrna. Podle očekávání sparťané zvýšili aktivitu ve snaze zápas otočit a nepříjemně dotírali před hradeckou svatyní. To vedlo k pěstnímu souboji mezi hradeckým Jiřím Vašíčkem a sparťanským Formanem. Oba aktéři následně putovali předčasně do kabin za hromového skandování Vašíčkova jména hradeckým publikem.

Ve zbytku utkání došlo i na sparťanskou power-play, ale početní výhoda pražanům kýžené snížení skóre nepřinesla. Utkání tak skončilo 3:1. Hradečtí hokejisté se po dvou odehraných kolech mohou pyšnit plným bodovým ziskem.

Utkání v ochozech hradeckého zimního stadionu sledovalo 5.366 platících diváků. Další duel sehraje Mountfield HK v úterý v Liberci a již v pátek je na programu první východočeské derby letošního ročníku.

Ohlasy trénerů

Peter Draisaitl (Mountfield HK):
Podmínky pro hráče byly těžké. Když se potím já na střídačce, tak si dovedu představit, jak na tom byli hráči na ledě. V první třetině jsme se ujali vedení. Když hrajete proti kvalitnímu soupeři, který se snaží dohánět, dostáváte se občas pod tlak. Hodněkrát jsme nezahráli situace chytře, ztráceli jsme puky ve středním pásmu. Tlak se na nás zvyšoval, na druhou stranu jsme tam i my měli tři, čtyři jasné šance, kdy jsme byli sami před brankou. Jeden, dva góly tam ještě mohly padnout. Bylo to tvrdě vypracované vítězství.

Zdeněk Moták (HC Sparta Praha):
Nebyla to žádná kvalitní podívaná. Těžké podmínky, ale samozřejmě pro obě mužstva stejné. Nemůžeme se na nic vymlouvat, vstřelili jsme bohužel jen jednu branku a s tou se většinou nevyhrává.  

foto: Mountfieldhk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme