Hlasité signály u přejezdů, přemnožení holubů nebo rozbité chodníky. Na to si stěžují Hradečané městu

| autor: hradeckralove.cz

Přesně patnáct petic a devětasedmdesát stížností dorazilo v roce 2015 na hradecký magstrát. Lidem vadila například výstavba hal v ulici Bratří Štefanů v lokalitě Parlament, dále podali petici ve věci plánované rekonstrukce Velkého náměstí nebo peticí protestovali proti snížení počtu parkovacích míst na třídě Karla IV.

 

"Petic bylo o pět méně než v roce 2014, co se týká stížností, bylo jich také méně. V roce 2014 jsme jich obdrželi 106 a za loňský rok 79," uvádí Magdaléna Vlčková, mluvčí hradeckého magistrátu. Kromě stížností, které poukazují na různé závady či nutnost provedení opravy chodníků nebo silnic, vloni lidé upozorňovali například i na hlasité vyzvánění signalizačního zařízení na železničních přejezdech nebo na přemnožené holuby.

 Od srpna roku 2011 zřídil úřad na městském webu www.hradeckralove.org také možnost upozorňovat prostřednictvím sekce „Podněty občanů“ na rozbité chodníky, silnice, lavičky, nesvítící osvětlení, nepořádek kolem kontejnerů. Poukazovat mohou také na černé skládky, neodstraněné vraky, suché stromy či nepřehledné křoviny a další. Takto zaslaný podnět může napomoci ke zlepšení kvality života ve městě, ale nenahrazuje standardní podání nebo stížnost, a to včetně jejich vyřízení dle správního řádu, což zahrnuje odeslání odpovědi o vyřízení. Za loňský rok bylo přijato 127 podnětů, v roce 2014 jich bylo celkem 133.

Lidé si třeba letos v lednu všimli a upozornili na odhozené kolo v Labi. "Drtivá většina petic byla vyřízena během měsíce, ke stížnostem se úřad většinou vyjádřil v krátké lhůtě deseti dnů," dodává tisková mluvčí.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme