Havránková se dohodla se státem, dostavbě D 11 nic nebrání

Majitelka klíčových pozemků pro dostavbu dálnice D 11 do Hradce Králové Ludmila Havránková se dohodla se státem a podepsala s Ředitelstvím silnic a dálnic smlouvu na prodej svých pozemků pro dálnici D11. O ukončení 20 let trvajícího sporu informovala v pátek TV Nova.

Havránková dostane od státu za 11 hektarů klíčových pozemků 90 milionů korun. Další pozemky, které budou dálnicí znehodnoceny, se státem vymění za jiné pozemky a doplatí případný rozdíl. "Smlouva byla uzavřena s tím, že paní Havránková za utržené peníze nakoupí pozemky různě v Královéhradeckém kraji. Ty jí potom pozemkový fond smění tak, aby tvořily celek a mohla na nich hospodařit," řekl iDNES.cz mluvčí ministerstva dopravy Jakub Ptačinský.  Podle mluvčího ministerstva farmářka na směně nevydělá. "Před ní hospodařila na 250 hektarech a po ní to bude stejné," dodal.
Podpis smlouvy potvrdil i ministr dopravy Radek Šmerda. "Teď je potřeba dotáhnout některé věci do konce, spíše procesního charakteru, ale v zásadě je hotovo," řekl Šmerda TV Nova.
Jakmile převod pozemků vyřízen, bude se moci začít s dokončením dálnice až do Hradce Králové. Jde o úsek dlouhý 3,7 km. Z toho už je ale přibližně třetina dokončena, pouze se neprovozuje. Fakticky tak zbývá postavit 2,5 km dálnice. Nenastanou-li komplikace, bude dálnice dotažena až do Hradce do konce roku 2013.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.6.2011 12:58
Diviš  (Nováček)
Chudák paní Havránková.Po 20 letech dohadování nakonec nevydělá a možná ještě prodělá.To ji tedy upřímně lituji.
21.1.2013 18:30
Novák (neregistrovaný)
RE:
Už nevěřím ničemu, ani paní Havránkové. Vidím v tom naprostou neschopnost a skryté lobby
6.6.2011 20:35
rzr  (Nováček)
Doufejme že se p.Havránková dostala to co požadovala a že to zase nějaký námi placený reprezentant státní správy opět neshodí ze stolu. Jinak není stale co slavit.Dokud dálnice nestojí, je to jenom naděje. Peníze hned tak nebudou a p.Havránková byla moc pěkné alibi k tomu nestavění. To že projednou zvítězil selský rozum nad námi placenými parazity je dobře, ale bohužel ojedinělý případ. Gratuluji p.Havránkové a děkuji za to odhodlání nenechat se okrást.
22.7.2014 19:58
liba (neregistrovaný)
odpověď
Vážení a milí.Konečně mohu vyjádřit názor.Zažila jsem sedláka,který obrátil vodu na náš domek bez citu a necítil ani tochu viny.Tato paní je selka.Všichni takoví mají stejné (hamty,hamty) a vůbec se nestydí vyškrábnout co nejvíce peněz.Mám chabý důchod a nestěžuji si.Ona by chtěla miliony a má je.Bůh ji za to potrestá a já jí to budu přát..nejsem mstivá,ale toto je již moc,již od pohledu se mi zvedá žaludek a moc....

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme