Hasiči budou mít v Hradci nejmodernější stadion v republice, vyjde na 40 milionů

Atletická dráha na stadionu dostala nový povrch, opravy se dočkala i cvičná věž pro hasiče.
Atletická dráha na stadionu dostala nový povrch, opravy se dočkala i cvičná věž pro hasiče. | autor: swietelsky.com

Dalších téměř 17 milionů korun zaplatí Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje za druhou etapu modernizace stadionu pro výcvik a požární sport v Hradci Králové. Práce, které začaly v červnu, potrvají až do příštího dubna. V předchozí etapě už prošla rekonstrukcí hasičská cvičná věž, komunikace a zpevněné plochy a také všechna sportoviště, nyní vznikne zázemí pro hasiče. Celkem vyjde nový stadion na 40 milionů korun.

„Především jde o rekonstrukci zbývajících sportovních ploch a povrchů a hlavně vybudování objektu, v němž hasiči najdou zázemí. Stadion pak bude splňovat nejnáročnější kritéria a stane se nejmodernějším sportovním zázemím hasičů v Česku," vysvětlil pro Český Rozhlas Hradec Králové Jiří Berka, manažer obchodu závodu Sportovní stavby Swietelsky stavební. 

Podle mluvčí hasičů Nicole Zaoralové má sbor různé typy sportovišť, protože fyzická příprava hasičů je nedílnou součástí jejich výcviku. "Stadiony máme i v jiných regionech, například v Ostravě, ale tak moderní, jaký vzniká v Hradci Králové, je spíše výjimkou. Snažíme se je neustále vylepšovat a modernizovat, abychom hasičům vytvářeli lepší podmínky pro přípravu k jejich náročné práci. Vždy je to ale otázka financí a priorit," řekla Zaoralová. 

Nynější práce navazují na předchozí první etapu, která vyšla na 22,2 milionů korun a trvala od léta 2015 do května 2016. Tehdy se sportoviště odvodnila a modernizovala se atletická čtyřsetmetrová dráha, která dostala nový umělý povrch. Čtyřsetmetrový ovál má nyní šest drah a rovinku, která je dlouhá 110 metrů a má osm drah. Vznikla i cvičná hasičská věž, rekonstruovalo se také oplocení a sítě - elektřina, vodovod a kanalizace.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více

První fotbal se bude hrát možná doma i přes nedokončenou stavbu. Město chystá dohody

V úterý proběhl na stavbě multifunkčního fotbalového stadionu kontrolní den. Při něm město řešilo se zástupci konsorcia zhotovitelů stadionu mimo jiné možnosti, za jakých by bylo možné odehrát připravované fotbalové utkání 5. srpna na stadionu. Právě toto utkání je kvůli…
Čtěte více

Kolaudaci stadionu možná zbrzdí hasiči. Aréna zatím nedostala jejich souhlas

Fandové hradeckého fotbalu, kteří se už těší na první domácí zápas na novém stadiónu, si možná budou muset počkat až do jara. Nová aréna za téměř tři čtvrtě miliardy korun totiž nedostala souhlas hasičů, který je jednou ze zásadních podmínek případné kolaudace. Náhradní…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme