Fotbalisté Hradce zdolali Hlučín 1:0

V 8. kole druhé fotbalové ligy hostil Hradec Králové pod lízátky Hlučín. Domácí byli v zápase jasným favoritem a vstup do utkání tomu odpovídal. Hosté však za pěkného podzimního počasí hodně zlobili, takže Votroci mohli být po průměrném výkonu se ziskem tří bodů hodně spokojeni.

Úvod utkání patřil jednoznačně domácím. Hráči v černobílých dresech měli míč od začátku pod kontrolou a hosty ze severu Moravy vůbec nepustili ke hře. Aktivní hru pak již v sedmé minutě korunoval brankou Vodehnal, který zužitkoval přihrávku za obranu a tváří v tvář brankáři Hlučína Kosmálovi nechyboval - 1:0. To však bylo pro první poločas prakticky všechno. Votroci jakoby se s jednobrankovým vedením spokojili a do útoku se příliš nehnali. Až do 30. minuty tak byla k vidění ospalá hra ve středu hřiště. Vzruch přinesla až standardní situace domácích - přímý kop zahrával Bouška a Vítova hlavička mířila těsně vedle. Hlučín odpověděl v 37. minutě, ale nikým nehlídaný Vaculík před Podhajským zaváhal a mířil vedle branku.
Druhý poločas se nesl ve znamení aktivní hry Hlučína. Hosté vycítili, že domácí obrana až příliš často chybuje a pokoušeli se o vyrovnání. Sami však díky tomu často nechávali otevřená zadní vrátka, ale šance Svobody, Krejcara či Černého k brance nevedly. Pořádně rušno tak bylo až posledních 20 minut střetnutí. Hosté ještě přitlačili a v 70. minutě byli hned dvakrát blízko vyrovnání. Nejprve Galajda hlavičkoval těsně nad a o dvě minuty později Sáblík v jasné příležitosti neprostřelil shluk těl. Hned na to však mohli domácí definitivně rozhodnout, ale přesnou hlavičku Krejcara Kosmál zlikvidoval. Během deseti minut se pak do šancí dostali ještě Pilař, Bouška a Dvořák, za Hlučín měl v závěru blízko k vyrovnání Felipe po hrubce Rezka. Žádná branka však už nepadla a utkání tak skončilo těsnou výhrou Votroků: Hradec Králové - Hlučín 1:0.

Hostujícímu trenéru Petru Samcovi, shodou okolností bývalému kanonýrovi Hradce z poloviny let devadesátých se zápas hodnotil velmi těžko: "Podali jsme velmi slušný výkon, doplatili jsme na jedinou chybičku, kterou jsme udělali v obranné fázi," dále poděkoval hráčům za odvedený výkon. "V určitých fázích zápasu jsme určitě předváděli lepší výkon než domácí," uvedl kouč Hlučína. Dále uvedl nejen sportovní klišé: "Fotbal je o gólech. My jsme však i přes šance žádný nedali. Samec během zápasu několikrát vášnivě gestikuloval na hlavního arbitra duelu: "Rád bych se k výkonu rozhodčího vyjádřil, ale vzhledem k tomu, že nemůžeme, tak se vyjadřovat nebudu."

Hradecký lodivod Luděk Klusáček prohlásil, že zápas začal dle představ černobílých barev. Rychlá branka Vodehnala, již ze 7. minuty, však na další průběh zápasu neměla dle něho dobrý vlil: "Upadli jsme do letargie. Nedařilo se nám vpředu, hráli jsme tam příliš profesorsky a snažili se prosazovat individuálně." Dle trenéra hradeckých bylo k vidění hodně šancí na obou stranách. Dnešní výsledek mu udělal radost, i když výkon jeho svěřenců měl daleko do toho, co od hráčů očekává. Závěrem už myslel na příští zápas: "Z výsledku mám radost i z toho důvodu, že jsme stále bod za vedoucí Příbramí a příští víkend máme velkou šanci dostat se ve vzájemném duelu před ně."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme