Fotbalisté Hradce definitivně sestupují do druhé ligy

Minimálně příští sezónu budou fanoušci Hradce chodit na 2. ligu.
Minimálně příští sezónu budou fanoušci Hradce chodit na 2. ligu. | autor: hradeckralove.cz

Sestup fotbalistů Hradce Králové do Fotbalové národní ligy je definitivně potvrzen. Votroci měli před nedělním zápasem v Liberci ještě teoretickou naději na záchranu. Potřebovali by však v Liberci nejlépe zvítězit nebo uhrát minimálně bod a spoléhat na prohru Slávie a nejlépe i Ostravy. Už základní předpoklad ale nevyšel.

Votroci prohráli v Liberci 2:0, když o výsledku se rozhodlo již v prvním poločase. V tomu druhém měl Hradec ještě několik šancí na korekci výsledku, ale neprosadil se. Kromě Liberce totiž vyhrála i Slávie a Ostrava a Východočeši tak ztratili i teoretickou šanci na udržení v lize.
Sestup do druhé nejvyšší soutěže bude mít s téměř stoprocentní pravděpodobností za následek výraznou destrukci základní sestavy stávajícího týmu, ze kterého odejde řada opor. Střelec Pavel Dvořák patrně zamíří do Jihlavy, po prvoligovém angažmá touží i David Štípek, který byl v Hradci na hostování. Stejná situace je i s Alešem Čermákem. Smlouvy končí Halilovičovi, Križkovi a Černému. Navíc se dá očekávat, že nabídky z první ligy mohou přijít i fotbalovým reprezentantům do 21 let Koubkovi a Holešovi. A na závěr zůstává 17letý klenot Trubač, který i přes svůj věk patřil na jaře k základním pilířům hradecké sestavy a ačkoliv v Hradci nedávno prodloužil, tak asi i o něj bude velký zájem.
Hradec tak v nejvyšší soutěži působil po postupu jen rok a spolu s Českými Budějovicemi se vrací zpět. Návrat mezi elitu bude však velmi obtížný a to nejen kvůli rozpadu kádru. Je totiž pravděpodobné, že i kdyby si první ligu "vykopal" po roce zpět, nevhodný stadion ho mezi elitu nepustí. A pravděpodobnost, že by se v Hradci začalo v nejbližších měsících stavět, je prakticky nulová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme