FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 0:0

| autor:

V 19. kole první fotbalové ligy přivítal celek Hradce Králové tým Mladé Boleslavi. Ačkoliv se Středočechům v Hradci dlouhodobě moc nedaří získávat body, tak před sobotním duelem byli mírní favoriti právě oni. Hradci se vstup do jarní části ligy nevydařil, už se ponořil do sestupových vod a navíc byl jeho kádr před důležitým zápasem v dezolátním stavu. Z hráčů, kteří běžně nastupují v základu, byli ze hry kvůli zranění nebo kartám Holeš, Vlkanova, Malínský, Černý a Polom. Nastoupit nemohl ani Hůlka, který je v Hradci na hostování právě z Boleslavi. Předchozí zápasy navíc Votrokům vůbec nevyšly, když podlehli doma Dukle a venku Jihlavě. Ani Mladá Boleslav sice neprožívá radostné období, když už osm ligových duelů nevyhrála. Její postavení v tabulce i situace v kádru je však diametrálně odlišné od problémů domácího celku.

Zápas začal velmi nezáživnou podívanou, fotbal se fakticky začal hrát až po deseti minutách. Do té doby byla k vidění jen nuda bez špetky nápadu a nasazení. Postupně však tempo přibývalo a dostalo se i na zajímavé okamžiky před oběma brankami. Nejprve zahrozil Hradec z rohu, poté Boleslav z přímého kopu. Dění na trávníku se trochu rozpohybovalo a s tím přicházely další zajímavé okamžiky. Hosté měli míč častěji na kopačkách a soustavným tlakem se snažili dobýt hradeckou branku.

Ve 20. minutě byl blízko brance po chybě hradecké obrany Přikryl, ale nedal. Votroci spoléhali spíše na průniky. Ten z 26. minuty vypadal nadějně, ale rozběhnutého Schwarze fauloval v dobré příležitosti Matějovský. Místo červené karty ale dostal jen žlutou a Hradec výhodu přímého kopu. S tím však naložil prachbídně a k ohrožení Šedovy branky vůbec nedošlo. To na druhé straně hřiště byla o chvíli později situace podstatně nebezpečnější. Boleslav domácí obranu doslova uzamkla ve velkém vápně a pálila na Ottmarovu svatyni velmi nebezpečně. Míč však do sítě ani na několik pokusů nedopravila.

Druhý poločas začal výrazně aktivněji než první půle a to především díky domácímu celku. Ten vylezl ze své obranné ulity a začal dokonce vystrkovat růžky. Osamocený těžkotonážní Žondra toho sice na hrotu mnoho nezmohl, přesto se Hradec dostal do první brankové příležitosti. V 55. minutě po rychlém průniku právě Žondra sklepl míč do pravé strany na Martana, ten dokázal odcentrovat na Jirsáka a navrátilec v hradeckém dresu pálil poměrně přesně. Střelu vyrazili hostující obránci rukou, ale rozhodčí očividný přestupek proti pravidlům neviděl.

Ovšem i hosté byli velmi blízko vstřelení branky. V 65. minutě po pravé straně unikl Chramosta dokázal i zakončit. Již překonaného Ottmara na brankové čáře ale zastoupil Krátký a míč dopravil do bezpečí. A to zdaleka nebylo ze strany Boleslavi vše. Mezi 75. až 80. minutou si otevřeli před hradeckou brankou střelnici, ale pokusy Jánoše, Přikryla i Pauscheka na skóre vliv neměly. Stejně tak ani šance Hradce, kdy Jirsák nedosáhl v dobrém postavení na přihrávku Žondry.
Zápas mezi FC Hradec Králové a FK Mladá Boleslav tak skončil po bezgólové remíze záslouženou dělbou bodů  - ani jeden tým si nezasloužil vyhrát.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme