FC Hradec Králové - FC Zbrojovka Brno 0:0

Ani v šestém jarním zápase Hradec nevyhrál
Ani v šestém jarním zápase Hradec nevyhrál | autor: hk.cz

Ve 21. kole nejvyšší fotbalové ligy přivítal Hradec Králové Zbrojovku Brno. Pohled do tabulky jasně naznačoval, že půjde o záchranářský duel. Votroci před zápasem měli jen jeden bod navíc od sestupové 15. příčky, Brno od sestupových vod dělilo bodů pět.
Jenomže Votrokům se na jaře vůbec nedaří, z pěti zápasů získali jen bod a dali dvě branky. Kromě toho jejich sestava byla díky zraněním a žlutým kartám opět nastavovaná hráči z lavičky. Trenéři pak udělali ještě další změny, kdy na lavičce nechali několik hráčů základní sestavy. Od začátku tak nenastoupil například Chleboun, Žondra nebo Jirsák. Naopak Zbrojovka na jaře ještě neprohrála, byť střelecky se jí zrovna nedaří. Navíc kvůli kartám jí chyběl jeden z nejlepších střelců soutěže Michal Škoda.

Zápas začal poměrně svižně. Hradec se snažil v domácím prostředí o útočnou hru a během první desetiminutovky se hned třikrát dostal do blízkosti Melichárkovy branky. Po dvou přímých kopech a nebezpečném rohu se ale k finální koncovce nedostal. Brno mělo možnost přímého kopu. Polák pálil z 25 metrů do šibenice, ale Ottmar byl připraven.

Ani nadále zápas rozhodně nenudil. Chvílemi šlo sice o urputnou hru uprostřed hřiště, nicméně o rušné okamžiky před oběma brankami nebyla nouze. Domácí celek měl takových okamžiků více, ale hosté byli podstatně nebezpečnější. Již ve 23. minutě famózně vychytal Krejčího po Řezníčkově nahrávce Ottmar, v samotném závěru prvního poločasu chyboval při rozehrávce Janoušek a hosté rychlé přečíslení zakončili střelou do tyče! Votroci na druhé straně ve 33. minutě byli blízko brance, ale Pavel Černý nedokázal umístit střílený Krátkého centr mezi tyče. V 37. minutě pak diváci napjatě sledovali sprinterský souboj mezi Malínským a brankařem Melichárkem. Míč se totiž vysokým obloučkem snesl za vysunutou obranu hostu a hradecký rychlík měl před sebou jen hostujícího brankaře. Ani ten však na nic nečekal a oba hráči v plném tempu mířili k míči. Brněnský hráč byl nakonec nepatrně rychlejší a na poslední chvíli balon ukopl.

Druhý poločas pokračoval ve svižném tempu, ale poměr sil na hřišti se výrazně přeskupil. Zbrojovka tahala jednoznačně za delší konec. Její tlak byl zpočátku velmi výrazný a jen vynikající Ottmar zabránil tomu, aby Hradec neinkasoval. Nejprve zlikvidoval šanci Řezníčka, o dvě minuty později pak jasnou příležitost Lutonského.

Hradec hrozil především z brejků. Do zakončení se ve 49. minutě dostal po brejku Malinského Milan Černý, ale mířil nad branku. O deset minut později byl blízko brance po Pázlerově centru Hůlka, ale centrovaný míč ve skluzu minul.
Rušná podívaná pokračovala i nadále. Brno útočilo, Hradec spoléhal na brejky. Chybělo jediné - vstřelit gól. A to se do konce zápasu ani jednomu celku nepodařilo a to i přesto, že příležitosti byly. V samotném závěru šel dokonce sám na Melichárka Malínský, ale ani on branku nedal. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou 0:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme