FC Hradec Králové - Dukla Praha 0:2

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | autor: fchk.cz/luboslorinc.cz

Po bezmála tříměsíční zimní přestávce se o tomto víkendu naplno rozběhla první fotbalová liga. Do hry se zapojili i fotbalisté Hradce Králové, kteří v neděli přivítali v rámci 17. kola celek Dukly Praha. Bohužel počasí mělo do fotbalového ideálu hodně daleko a Dukla není příliš oblíbený a atraktivní soupeř - to všechno znamenalo, že na Všesportovní stadion do Malšovic si našlo cestu poměrná málo diváků. Přitom šlo o velmi důležité utkání a to jak z pohledu postavení v tabulce, tak v boji o záchranu. Oba celky měly před začátkem střetnutí 16 bodů a byly v těsné blízkosti pásma sestupu. Případná výhra by pro vítěze znamenala zlepšení pozice v boji o udržení.

Výkonnost obou týmů byla po zimní přestávce velkou neznámou. Hradec Králové se musel kvůli kartám a zraněním obejít bez tří hráčů, kteří na podzim patřili do základní sestavy, naopak do hry se zapojily nové posily Jirsák a Hůlka.

Utkání začalo poměrně svižně, ale hra probíhala především ve středu hřiště. První příležitost si vypracoval po deseti minutách Hradec. Dukla zahrávala rohový kop, který ale brankař Otmar zlikvidoval a rychle rozehrál na Malínského. Ten proběhl celé hřiště a z velkého vápna nebezpečně vypálil. Hostující brankař Rada však jeho umístěnou střelu dokázal vyrazit a Martan následnou dorážku poslal mimo branku. Po této akci začali hráči Dukly přebírat iniciativu a byli nebezpečnější. Jejich pokusy o rychlé průniky naštěstí končily často ofsajdem a nebo důrazným zákrokem obrany Votroků. Ve 20. minutě už ale mohli vést, ovšem tvrdou střelu Mustedanagiče Otmar zlikvidoval. Po dalších deseti minutách Tetour pálil z malého vápna a hradecká obrana se štěstím jeho pokus zlikvidovala. Dukla v té době již měla na hřišti jasnou herní převahu, domácí celek spoléhal spíše na rychlé brejky. Ani jeden tým však do konce poločasu nedokázal míč dostat do sítě.

Druhý poločas odstartoval poměrně rušně. Nejprve hostujícímu Holendovi v dobré příležitosti zabránil zakončit Černý a následně přišla silná pětiminutovka Hradce, která byla pro osud utkání asi rozhodující. Votroci si vypracovali 3 vyložené brankové příležitosti, ale nedali. Nejprve zazdil jasnou příležitost Malínský, který vůbec netrefil branku, následně tomu samému hráči zblokoval na poslední chvíli průnik Rada v 58. minutě se ze skrumáže neprosadili Malínský, Martan ani Černý. V 67. minutě tak přišel trest. Přímý kop zahrál excelentně hostující Podaný, který trefil z 18 metrů přesně růžek Otmarovy branky - 0:1. 

Votroci vrhli vše do útoku, ale jejich snaha narážela na dobře připravenou obranu Dukly. Ta Hradec prakticky nepustila do svého vápna a pokud ano, tak se domácí hráči v přehuštěném prostoru nedokázali prosadil. V samotném závěru měl ještě příležitost domácí Pázler, ale ani on neskóroval. Naopak Dukla podnikla rychlý brejk, a protože Otmar se snažil pomoci v útoku, tak na pronikající hráče Dukly zívala prázdná branka. Holenda to zužitkoval dokonale v v 93. minutě střelou do prázdné branky upravil výsledek na konečných 0:2.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme