Domin a Zohorna vystříleli Hradci v Mostě vítězství

Hradečtí hokejisté šli v Mostě v závěru první třetiny do vedení, jenže domácí ještě do přestávky vývoj otočili dvěma góly z přesilovek. Hosté ve druhé třetině odpověděli stejnou mincí přesnými zásahy Zohorny, čímž znovu strhli vedení na svou stranu. Když z kraje závěrečné třetiny zvýšili hráči HC VCES Dominem na 4:2, vypadalo to na export tří bodů do Hradce. Most se ale nevzdal a deset minut před koncem řádné hrací doby svítil na ukazateli nerozhodný stav. Když už to vypadalo na dělbu bodů, protlačil se z rohu hřiště Domin a svým třetím gólem v zápase rozhodl o výhře Hradce 5:4.

Branky a nahrávky: 19. Prošek (Koláček), 19. Kováč (Heřman), 41. Kořínek (Buďa), 51. Urban (Kováč) - 17. Domin (Starý), 24. Zohorna (Rákos, Táborský), 31. Zohorna (Táborský, Rákos), 41. Domin (Kadlec, Haluza), 56. Domin (Kadlec). Rozhodčí: Jílek - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 585. Střely na branku: 43:41.

Most: Slipčenko (Melichar) - Szakál, Charousek, Martínek, Prošek, Růžička, Plaček, Suchánek - Plachý, Koláček, Metlička - Buďa, Kořínek, Zaťovič - Heřman, Kováč, Kašťák - Urban, Baran, Nekvinda

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Toužimský, Lesák, Karlíček, Hendrich, Táborský, Klement, Pazdera, Kolář - Haluza, Domin, Kadlec - Starý, Koudelka, Vondráček - Klejna, Rákos, Zohorna - Šeda, Sakrajda, Suchý

Ladislav Kolda (hlavní trenér Mostu):
Pro nás to byl další smolný zápas. Utkání to bylo vyrovnané. Neproměnili jsme ale tři gólové šance ze začátku a to nás může v konečném zúčtování určitě mrzet. Sice jsme vždycky dotáhli náskok soupeře, ale rozhodující krok v podobě vedoucí branky jsme už neudělali. Škoda, že se nám to nepodařilo dotáhnout aspoň do prodloužení, aby minimálně jeden bod zůstal doma. Zápas se lámal za stavu 4:4, kdy Hradec dal pátou branku. I přes náš tlak v power-play se nám vyrovnat nepodařilo, chybělo nám i pověstné štěstí.

Pavel Pazourek (hlavní trenér Hradce Králové):
Pro nás je to důležité vydřené vítězství. Měli jsme tam dneska dobré, ale i špatné momenty. Zbytečné chyby nás dostávaly do kolen. Zápas jsme si komplikovali sami. Pro nás je ale jak jsem říkal důležité vítězství, které všichni hráči vybojovali. Zdeněk Toužimský má bolestivě nastřelenou nohu, proto nedohrál.

Více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme