Dokončení knihovny komplikuje nedostatek peněz

Otevření nové Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové, které je plánované na září příštího roku, ohrožuje nedostatek finančních prostředků. Chybí skoro 21 milionů korun, uvedla to Česká televize.
Stavba nového objektu za 395 milionů korun se blíží ke konci, ale na vybavení interiérů knihovny nejsou finance. Královéhradecký kraj, který je zřizovatelem, další peníze nehodlá uvolnit. Také investor, kterým je ministerstvo kultury, další prostředky neposkytne. Jak uvedla ředitelka knihovny Eva Svobodová, zatím o peníze žádá marně. Vedení knihovny čeká, jak se obě strany domluví. Nedostatek peněz může ohrozit harmonogram prací, ve kterém mají být interiéry dokončené na konci června. Podle ředitelky Svobodové je důvodem nedostatku peněz zvýšení daně z přidané hodnoty, s tím v projektu nebylo počítáno.
Státní studijní knihovna byla v Hradci Králové zřízena v roce 1949 a sídlila na Eliščině nábřeží. O devatenáct let později se přestěhovala do budovy bývalé židovské synagogy, která byla v roce 1994 navrácena Židovské obci. Knihovna zde platí za pronájem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.10.2007 22:07
Pája (neregistrovaný)
knihovna na co?
To je teda celá knihovna asi na nic,když nebude vybavená,že? Opět další megalomanský nedomyšlený projekt.Ono asi hodně peněz je potřeba na vybavení Regiocentra.
30.10.2007 13:33
MIREK (neregistrovaný)
Obluda
Třeba nám sem přihodí nějakou tu kačku při porcování medvěda ve sněmovně. Mají tam přebytečných 3 miliardy.
Ale ať je to jak chce, knihovna je nevkusná obluda, která se sem vůbec nehodí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme