Štítky: | maraton |

Do Hradce míří další závod. K maratonu a půlmaratonu přibyde běh proti rakovině

Maraton přilákal už loni do Hradce stovky běžců
Maraton přilákal už loni do Hradce stovky běžců | autor: sportvisio.cz

Září a říjen na Hradecku bude patřit všem sportovním nadšencům. Pokud se mezi ně počítáte i vy, nezapomeňte si do kalendáře vyznačit hned několik zajímavých akcí. A to překážkový závod Inov – 8 Gladiator Race, který startuje už za několik dní, ČSOB Maraton Hradec Králové a Olfincar Hradecký půlmaraton a také zbrusu nový charitativní závod Kingspan Běh proti rakovině. Všechny akce si užijí nejen dospělí, ale díky bohatému doprovodnému programu i děti. 

Brodění bahnem, ručkování i běh podzemím. Závod Inov – 8 Gladiator Race míří do Josefova

Populární překážkový závod Inov - 8 Gladiator Race oživí první zářijový víkend pevnostní město Josefov. Netradiční akce přinese atraktivní podívanou, během dvou dnů na trať vyběhne kolem dvou tisíc závodníků. Jako první se poběží noční tříkilometrový závod, který začíná v pátek 2. září ve 20 hodin a 15 minut. Účastníci by při něm měli zvládnout celkem deset překážek v terénu, podzemních kasematech i v opuštěných budovách pevnosti.

V sobotu dopoledne se v Josefově poběží dětský závod a hned po něm očekávaný hlavní denní závod. Ten měří deset kilometrů a na závodníky čeká více než 30 překážek. Závodit lze ve dvojicích, čtyřčlenných týmech i sám za sebe. „Chybět nebude brodění v řece, prudké výběhy, podzemní chodby a najde se i nějaké to blátíčko,“ slibují organizátoři akce. Večer pak zakončí afterparty s koncertem několika kapel. Po oba dva dny si navíc budete moci prohlídnout vojenskou pevnost, otestovat jízdu na koloběžce, zakoupit si sportovní boty a oblečení a chybět tu nebudou ani stánky s občerstvením.

V centru Hradce opět odstartuje oblíbený maraton a půlmaraton

Zhruba o měsíc později, v neděli 9. října, v Hradci Králové odstartuje druhý ročník ČSOB Maratonu a také čtvrtý ročník Olfincar Hradeckého půlmaratonu. Start i cíl je již tradičně na Malém náměstí. Registrace závodníků a doprovodný program tu budou probíhat už od rána. Těšit se můžete na taneční vystoupení, koncerty, koloběžky, lezeckou stěnu pro děti, skákací hrad i megabublifuky. Samotný závod pak startuje v 11:15 hodin, kdy na trať vyběhnou maratonci. Ve 12:30 se k nim pak přidají závodníci na půlmaratonské trati. Závod lze absolvovat i ve dvojici nebo jako štafeta. Nedělních závodů se můžou zúčastnit i děti, pro ty je trasa připravena v Žižkových sadech.

Pětikilometrový běh podél Orlice podpoří boj proti rakovině

Letošní podzim do východočeské metropole přinese další zbrusu nový závod. Kingspan Běh proti rakovině odstartuje v Hradci rovněž v neděli 9. října z Malého náměstí ve 12:40 hodin. Charitativní nesoutěžní běh či pochod měří pět kilometrů a je určený pro širokou veřejnost. Výtěžek ze startovného, které činí 300 korun na osobu, poputuje na podporu Onkologické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové. Za každého účastníka navíc společnost Kingspan daruje dalších 300 korun do sbírky na podporu boje proti rakovině.

Na všechny zmíněné závody se můžete registrovat na stránkách sportvisio.cz. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na drakiádu, do divadla, na maraton či na noc vědců

První říjnový víkend v Hradci Králové slibuje pestrou nabídku akcí. Sportovci mohou běžet maraton či půlmaraton přímo v centru města, Na soutoku poteče pivo při Octobeer festu, u Futura bude Festival netradičních chutí, děti mohou na drakiádu s vlastnoručně vyrobenými draky. V…
Čtěte více

Zveme: Na saunový festival, půl/maraton či koncert Vodnářského zvonu

Nadcházející víkend v Hradci Králové přinese spoustu zajímavých akcí. Fandit můžete hradeckým hokejistům, vyzkoušet novou městskou hru Temnou tmou nebo si vychutnat tajuplné tóny Vodnářského zvonu na koncertu Společná věc. Můžete se zahřát během celovíkendového saunového…
Čtěte více

Zveme: Univerzita představí vědu hravou formou, poběží se hradecký půlmaraton a maraton

V naší pravidelné páteční pozvánce jsme pro vás opět zmapovali zajímavé víkendové akce v Hradci Králové. Vyrazit můžete už dnes na zábavnou Noc vědců, ať už na univerzitu, nebo do muzea. V pátek večer vystoupí v hradecké Pilnáčkově továrně kanadský multiinstrumentalista a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme