Do hor na lyžovačku vás z Hradce doveze skibus

skibus
skibus | autor: dpmhk

Jezdíte rádi lyžovat? A nemáte možnost jet autem nebo se vám prostě s vozem do hor nechce? Můžete se tam dostat pohodlně a ještě i ušetříte. Stačí využít skibusy, které hradecký dopravní podnik začne vypravovat už od 17. prosince. Jezdí až ke sjezdovce do Deštného v Orlických horách.

Skibus bude vyrážet už šestým rokem. Jde o společný projekt Dopravního podniku města Hradce Králové a Skicentra Deštné. I letos bude zahájen v závislosti na sněhových podmínkách, přičemž dopravní podnik první skibus vypraví zřejmě už 17. prosince 2016. Zájemci o zimní sporty mohou takto pohodlně cestovat z Hradce Králové do Orlických hor až do 26. března příštího roku.

Skibus vyjede v období od 17. prosince 2016 do 26. března 2017 každý víkend a navíc denně i v době vánočního volna, tedy od 24. prosince 2016 až do 1. ledna 2017. Do Deštného však tento speciální autobusový spoj vyrazí také v den pololetních prázdnin, tedy 3. února 2017 a poté ještě v době jarních prázdnin v okresu Hradec Králové od 13. do 19. února 2017. Skibus dopravního podniku je přímá speciální linka, vozidla tak nebudou po trase do lyžařského centra nikde jinde zastavovat. Jízdné bude možné platit jak v hotovosti, tak městskou kartou, přičemž platba městskou kartou je výhodnější. Jednosměrné jízdné na trase HK – Deštné (nebo opačně) bude stát 70 korun při klasické platbě v hotovosti a 50 korun při použití městské karty. Lyže odveze autobus zdarma.

Po příjezdu v 9 hodin na parkoviště přímo pod sjezdovkou v Deštném si cestující mohou nechat svoje zavazadla ve voze. Na zpáteční cestu vyrazí skibus v 16.15 hodin. Skicentrum Deštné poskytne při předložení jízdenky ze skibusu 10% slevu z celodenní jízdenky (470 korun) a čtyřhodinové jízdenky (380 korun).  V případě špatných sněhových podmínek, kdy nebude skibus vyjíždět, bude informace zveřejněna v aktualitách na internetových stránkách dopravního podniku www.dpmhk.cz a nebo je možné si aktuální stav ověřit v pracovní dny od 7 do 15 hodin na telefonu 495 089 258.

Sběrná trasa skibusu:

7.15 hod. Podzámčí (konečná)
7.20 hod. Benešova (směr město)
7.25 hod. Hotel Garni (směr město)
7.40 hod. Terminál HD (nástupiště F3)
7.50 hod. Adalbertinum (směr magistrát města)
8.00 hod. Alessandria (ulice Bratří Štefanů - směr Stoletá).

Autobusy a příslušné zastávky, resp. označníky jsou označeny nápisem SKIBUS.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme