Do bazénu už jen s čipovými hodinkami, plastové karty končí

Čipové hodinky využijete nejen na Flošně
Čipové hodinky využijete nejen na Flošně

Modré čipové hodiny pro dospělé, červené pro děti, studenty, držitele ZTP a seniory. Takový systém byl zaveden například na Koupališti Flošna, v Městských lázních - Aquacentru a v plaveckém bazénu v Hradci Králové. Kromě toho mohli lidé v některých areálech využívat také plastové kartičky, na které si nabili kredit.

Zjednodušení a hlavně zrychlení odbavování návštěvníků u pokladen a uvnitř areálů pomocí čipových hodinek se osvědčilo natolik, že Správa nemovitostí Hradec Králové, jež vyjmenovaná místa ke koupání provozuje, na konci letošního roku definitivně přechází na tento systém.

Plastové pemanentky skončí do konce roku

Plastové permanentky, které doposud platily například v plaveckém bazéně, končí s definitivní platností s posledních dnem letošního roku. Původně měly skončit už v měsíci březnu. Správa nemovitostí Hradec Králové podle slov její ředitelky Jaroslavy Bernhardové ale vyšla lidem vstříc a jejich platnost o několik měsíců prodloužila. Minuty, které lidé nestihnou do konce roku využít, budou moci využít pouze v plaveckém bazéně. Na jiných místech propadnou. Informoval o tom Hradecký deník.

S čipovými hodinkami se dá platit také v restauracích

Za hodinky s čipem zaplatíte přesně 150 korun, výše kreditu, který na ně nabijete, je pak neomezená. „Čipové hodinky je možno zakoupit ve všech těchto areálech a je možné je i na všech těchto místech dobíjet, lze jimi platit ve všech areálech bez ohledu na to, ve kterém z nich byly zakoupeny,“ uvádí na svých webových stránkách Správa nemovitostí.

Nesporná výhoda čipových hodinek je zejména v tom, že odpadá čekání u pokladny a návštěvník bazénu jde od vstupu rovnou k turniketům. V bazénu se mu pak počítá přesný čas za minuty, který tu strávil. Správa nemovitostí kromě toho pracuje ve svých areálech s propracovaným systémem slev, který můžete s čipovými hodinkami využívat.

„Výška nabití kreditu není určená, takže kdo si nabije hodinky, může je využívat i k platbě občerstvení například v baru u vody v Městských lázních, případně v restauracích v obou areálech. Tento systém vlastně umožňuje návštěvníkům vstup do všech areálů bez nutnosti řešení hotovostní platby," uvedla pro Hradecký deník další velkou výhodu tisková mluvčí královéhradeckého magistrátu Magdaléna Vlčková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
27.1.2015 14:42
Tera  (Nováček)
hodinky
když jsme je kupovali, tak byly dražší, vadí mi, že si je "musím" koupit bez možnosti zpětného odkoupení i za podstatně nižší cenu.
Kdybychom je mohli vrátit např. za 30 Kč zůstatkové ceny, člověk by neměl pocit, že si koupil něco, co mu je k ničemu (stěhování mimo HK, zdraví...)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více

Flošna je otevřená, zatím za mimosezónní vstupné

Letní hradecké koupaliště Flošna zahájilo novou sezónu. Veřejnosti se otevřelo už v sobotu a to v čase od 10 do 19 hodin. V provozu budou všechny atrakce i služby koupaliště, voda v padesátimetrovém bazénu bude vyhřátá na 26 stupňů. Vstupné bude zatím mimosezónní, tedy 100 korun…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme