Divadlo evropských regionů dnes začíná

Dnes začíná v Hradci Králové 13. ročník festivalu s názvem Divadlo evropských regionů. Pestrá nabídka různých divadelních žánrů bude k vidění až do konce června.
Festival zahájí dnes večer inscenace Velký inkvizitor v režii světové legendy Petera Brooka. V hlavní roli se představí britský herec Bruce Myers. Letošní přehlídka má zastoupení ze čtrnácti zemí a bude sehráno více než dvě stě představení, uvedla MF Dnes. Podle ředitele Klicperova divadla Ladislava Zemana je atmosféra hradeckých festivalů nádherná. I ten letošní je především oslavou divadla na konci divadelní sezóny. Domácí Klicperovo divadlo předvede dvě nové inscenace ze svého repertoáru. Bude to Revizor režiséra Ivo Krobota a Macbeth v režii Davida Drábka. Poprvé v České republice bude možné vidět moderní pohybovou show divadla Masca z Bukurešti. Pozvání přijala i řada dalších zahraničních divadel. Závěrečné dva festivalové dny budou patřit divadelním souborům ze Slovenska. Tuto významnou akci i letos doprovodí Open air program, který uvede 130 představení a dvacet koncertů různých kapel zdarma. Návštěvníky rozhodně zaujmou i večerní koncerty na letní scéně Klicperova divadla. Dnes jako první vystoupí charismatický varhaník Marián Varga. Divadelní festival doplňuje také výstava malíře Michaela Rittsteina v galerii U Klicperů, který je i autorem letošního festivalového vizuálu. Divadelní přehlídka bude probíhat v Klicperově divadle, Divadle Drak a na dalších scénách v centru města.
Divadelní festival v Hradci Králové má již dlouhou tradici. První přehlídka se uskutečnila v roce 1995. Loňský festivalový ročník navštívilo více než padesát tisíc diváků.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme