Štítky: | Pro děti |

Dětské hřiště v Podzámčí už slouží, na podzim by mělo další vyrůst v Roudničce

Hřiště v Podzámčí
Hřiště v Podzámčí | autor: MMHK

V hradecké lokalitě Podzámčí si nyní děti mohou hrát na novém hřišti. Vybudovalo ho zde město, radniční kasu vyšlo zhruba na dva miliony korun. „V posledních letech vzniklo v Podzámčí nové sídliště a vybudování dětského hřiště v této lokalitě jsme proto považovali za žádoucí. Hřiště v této lokalitě chtěla i zdejší komise místní samosprávy,“ vysvětlil důvod vzniku nového areálu pro nejmladší obyvatele sídliště Vlastimil Ondráček z Technických služeb Hradec Králové.

A co všechno bude na novém hřišti k dispozici? Mladší děti zde mohou využívat dvě pružinové houpačky, závěsnou houpačku ve tvaru hnízda a multifunkční herní prvek, starší děti sem láká například oblíbená lanovka či lezecká pyramida.

Podobné hřiště se zhruba stejnými náklady, kolem dvou milionů korun, by mělo v nejbližších měsících vyrůst také v nedaleké Roudničce. Technické služby s ním po domluvě se zdejší komisí místní samosprávy počítají ve sportovním areálu v ulici K Polabinám. Dětem z této části města zatím podobné hřiště chybí, k dispozici v současnosti mají jen malý herní koutek u pohostinství poblíž točny autobusů. Pokud vše půjde dobře, mohly by si tady děti hrát už na podzim. „Je vypsáno výběrové řízení a příští týden chceme otevírat obálky s nabídkami. Po uzavření soutěže bude mít firma 60 dnů na dodání hřiště,“ přiblížil časový plán Vlastimil Ondráček.

„Návrhy na budoucí vzhled hřiště se projednávaly konkrétní požadavky s roudničskou komisí místní samosprávy, která o vybudování tohoto prostoru dlouhodobě usiluje,“ uvádí Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za městské organizace.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

I letos můžete v Hradci Králové bloudit v kukuřičném poli

Pokud vymýšlíte na prázdninové dny program pro děti, máme pro vás tip. I letos patří k prázdninovým atrakcím v Hradci Králové kukuřičné bludiště. Tentokrát vzniklo ve Věkoších u železniční tratě a je větší než fotbalové hřiště. Trasa v kukuřičném labyrintu měří necelé čtyři…
Čtěte více

Hradecké jesle slaví. Jejich první svěřenci jsou dnes senioři

Chodili jste do hradeckých jeslí? Určitě jste nebyli sami, existují již šedesát let a za dobu jejich existence tudy prošlo bezmála tři a půl tisíce dětí, přičemž první absolventi tohoto zařízení jsou dnes na prahu seniorského věku. Oslavy 60. výročí, na které jsou zváni všichni,…
Čtěte více

PROSTOR PRO slaví letos osmnáctiny. Oslavovat chce s veřejností

Služeb nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Klídek v Hradci za patnáct let fungování využilo přes 4300 klientů. Letos si významné výročí připomíná také obecně prospěšná společnost POSTOR PRO. Je to právě 18 let od vzniku této organizace. Klienti malšovické dřevěnky nejsou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme