Další černé skládky pneumatik hyzdí město, pachatel neznámý

V okrajových částech Hradce Králové se jako houby po dešti začínají množit černé skládky použitých pneumatik. Jen od začátku srpna jich město eviduje šest. Nejde přitom o zanedbatelné množství, na každé skládce se vyskutjí stovky vysloužiliých pneumatik. Viník respektive původce skládek je zatím neznámý. Městská policie vyzývá občany ke spolupráci.

"Na první pohled je zřejmé, že takové množství muselo být přivezeno na nákladním vozidle. Jedná se především o lesní porost v okolí Březhradu a Plačic," uvedla tisková mluvčí městské policie Eva Čížková. Osudem skládek se bude zabývat odbor životního prostředí hradeckého magistrátu. Je přitom jasné, že pokud se nenajde původce skládek, bude jejich likvidace hrazena z rozpočtu města, tedy že ji de facto zaplatí všichni občané města. Náklady na likvidaci skládky podobného rozsahu se přitom podle prvních odhadů pohybovat v řádech statisíců korun.

Vzhledem k tomu, že jde se skládky objevují opakovaně zejména v okolí Plačic nebo Březhradu, žádá městská policie o součinnosti i občany. "Obracíme na obyvatele našeho města a žádáme o pomoc. Pokud spatříte v těchto, nebo i jiných lokalitách, něco podezřelého, kontaktujte městskou nebo státní policii," doplnila Čížková.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
10.10.2014 14:18
josef (neregistrovaný)
Tak toto může udělat jen dobytek v podobě lidské.
10.10.2014 22:31
Mirek (neregistrovaný)
RE:
Snad nemůže být pro policii velký problém prověřit všechny pneuservisy v okolí a prověřit doklady o likvidaci odpadu.
10.10.2014 22:28
Luboš (neregistrovaný)
Černé skládky
Nejde o nic jiného než důsledek povinnosti platit za odpad a nesmyslně složitý poplatkový (daňový) systém za odpad.
11.10.2014 16:53
Petr Cerny (neregistrovaný)
repete
Ze take lesni hospodari zavazeji lesy gumovym odpadem jsem to psal v srpnu minuleho roku po navrtu z meho mileho rodiste. Zajimalo by me, jestli si i hradecti urednici udelali cas na vyjizdku do urcenych mist.
Nedaleko od Benesova krize lesni hospodari zavezli lesni cestu kacirkem se spoustou gumoveho odpadu. Neuveritelna spousta gumovych dusi z kol smichana s kacirkem. Tehdy to na urcenem miste smrdelo jako v gumarne. Byl jsem hodne blizko to skutecne ohlasit policii, ale skutecnost, ze jsem na dovolene me nakonec odradila. Pristi leto se tam musim vydat jeste jednou.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme