Čtvrtfinále: Jihlava v Hradci vyhrála 3:2

Čtvrtfinálová série mezi hradeckými Energetiky a Jihlavou se přesunula za stavu 1:1 na východ Čech, o hokej je tradičně v play-off v Hradci Králové zájem, což potvrdila i sobotní návštěva, na třetí vzájemný zápas se přišlo podívat 3287 diváků. Východočeši začali dobře, vedli 1:0, ale pak je dva rychlé góly poslaly do kolen. Jihlava se ve druhé třetině dostala do dvoubrankového vedení, to sice domácí snížili Janem Šedou, ale vymazat ho už nedokázali.

Branky a nahrávky:5. Vondráček (Šeda Michal, Volráb), 25. Šeda Jan (Suchý, Volráb) - 12. Šmarda (Duben, Hlouch), 13. Čachotský (Fiedler), 25. Dobrovolný (Altrichter). Vyloučení: 7:10, navíc Fiedler (JIH) 10 OT. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Střely: 30:27. Rozhodčí: Mikula - Kreuzer, Polonyi. Diváků: 3287.

Hr.Králové: Dušek (Koustký) - Toužimský, Mocek, Blanár, Šeda Michal, Černý, Hendrich, Linhart, Ostrčil - Fořt, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Šeda Jan, Suchý Pavel - Potůček, Domin, Fišer.

Dukla: Suchan (Řehoř) - Říha, Duben, Dobrovolný, Hlouch, Šmarda, Dušátko, Bakus, Čachotský, Altrichter, Chvátal, Baranyk, Pospíšil, Fiedler, Lukačovič, Kuchyňa, Vaškovič, Rytnauer, Lazorišák, Malena, Hodek.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Dalo se čekat, že bude Jihlava dobře bránit. Myslím si, že jsme měli dát gól v přesilovce 5 na 3 a tím se uklidnit. Jihlava nás ale poté vytrestala po dvou brejkách, které učebnicově zakončila. Poté jsme sice snížili, ale šance ve třetí třetině už nebyly gólové, nemůžeme se pokoušet o vyrovnání střelami deset centimetrů nad ledem nebo po ledě. Fanoušci byli výborní, moc nás ale mrzí, že jsme se jim nemohli odvděčit vítězstvím, uděláme zítra vše proto, abychom to dokázali.

Aleš Polcar (asistent trenéra Jihlavy):
Vítězství nás samozřejmě těší, přijeli jsme sem s dobrou obrannou taktikou. Věděli jsem, že domácí budou nuceni hru více otevřít než u nás doma. Sice jsem dostali první gól po zbytečné chybě, ale pak jsme utkání otočili. Hru jsme v závěru stáhli na tři pětky a dobrou defenzivou jednogólový náskok ubránili. 

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme