Čokoládový festival zavítá do Hradce Králové

V hlavní roli čokoláda. Zdroj foto: www.cokoladovy-festival.cz
V hlavní roli čokoláda. Zdroj foto: www.cokoladovy-festival.cz

Milovníci čokolády pozor. Hradec Králové se stane příští víkend hlavním městem čokolády v České republice. V sobotu 28. března a v neděli 29. března se v Kulturním domě Střelnice v Hradci Králové uskuteční Čokoládový festival. Akce, která se v minulosti s úspěchem konala již v Olomouci, Plzni, Praze, Ostravě či Zlínu, tentokrát zavítá na východ Čech. Festival je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Název Čokoládový festival by mohl svádět k tomu, že akce je určená všem mlsalům, ale dvoudenní přehlídka není jen o ochutnávání oblíbené pochoutky. Na své si přijdou i sběratelé obalů od čokolády, k vidění bude i malování čokoládou a v akci budou i kuchaři, kteří předvedou v praxi výrobu tradičních laskomin z čokolády, ale i přípravu některých tradičních pokrmů.

Paštika s čokoládou nebo čokoládové pivo? Proč ne!

Návštěvníci se mohou z těšit např. na výrobu pralinek od francouzského mistra Chocolatier Anael Pona (ChocoBonte) nebo maďarskáho Chocolatier Melinda Varga (PassionChocolate) anebo na kulinářské přehlídky šéfkuchařů od CateringBohemia, kde mohou zhlédnout přípravu rozličných dezertů, ale také méně obvyklých jídel: plněná vepřová panenka švestkami přelitá bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami, bramborové-tvarohové noky v pomerančové čokoládě, jež bude zdarma nabídnuto k ochutnání.
"Na Čokoládový festival jsme také pozvali kuchařku Michaelu Čudovou, která bude připravovat jídla dle zajímavých receptů, například drůbeží paštiku s bílou čokoládou a brusinkami," uvedl Chris Delattre z pořádající agentury ChrisFromParis.
Ovšem hlavní slovo bude patři opravdu čokoládě a návštěvníci tak budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád a dalších sladkostí. Nebude chybět ani čokoládové pivo či palačinky.
Ve výstavní části festivalu bude k vidění bezmála 500 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil p. Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“.
Připraven je i bohatý doprovodný program od tanečních vystoupení, workshopy, programy pro děti až po kuchařskou soutěž o ceny.

KD Střelnice bude pro zájemce o čokoládu otevřen v sobotu od 10 do 19 hod, v neděli pak 10 - 17 hodin. Vstupné na Čokoládový festival činí 50 korun, studenti a senioři zaplatí 30 korun. Děti do 6 let mají na akci vstup zdarma.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.3.2015 18:16
Chris Delattre (neregistrovaný)
Informace
Další informaci : www.facebook.com/events/780576738690283/

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme