Atol znovu před soudem

Snaha o zviditelnění nebo oprávněná žaloba? Dva protikladné pohledy nyní musí rozřešit Královéhradecký okresní soud. Stojí před ním dva místní právníci proti společnosti Atol. Spor se vede o oprávněnost vybírat poplatky za parkovné, tedy o samotnou podstatu fungování správce parkovacího systému ve městě.

Právníci Kamil Podroužek a Petr Moník se snaží u soudu napadnout platnost koncesní smlouvy města s Atolem. Podle nich je neplatná, a žádají proto vrácení poplatků za parkovné. Pokud by uspěli, mohla by se strhnout lavina žalob, především od předplatitelů. „Koncesní smlouva mezi Atolem a městem je neplatná. Chybí souhlas ministerstva financí, který je nutný a musí smlouvě předcházet,“ zdůvodnil žalobu Hradeckému deníku právník Kamil Podroužek.
Atol se ale brání. Podle něj si právníci věc špatně vyložili, posuzují smlouvu podle špatného zákona a koncese na provoz parkovacího systému je v pořádku. Žaloba podle zástupce Atolu Dušana Čížka pouze zatěžuje soud. „Nechápu její důvody. Stejné argumenty už soud opakovaně zamítl. Asi se chtějí jen zviditelnit,“ komentoval líčení ve středu 24. 3. 2010 Čížek.
Právníky k podání žaloby údajně přimělo neúměrně vysoké parkovné. Chtějí se proto od soudu dozvědět, zda firma vůbec smí parkovné vybírat. „Pokud by se prokázalo, že je smlouva neplatná, tak firma Atol nemůže požadovat parkovací poplatky,“ dodal Hradeckému deníku Petr Moník.
Soud si zatím vyslechl obě strany. Konečného verdiktu se ale hned tak nedočkáme. Soud byl totiž odročen až na začátek května, aby se soudkyně mohla seznámit se stanoviskem antimonopolního úřadu. Ten v současnosti spory kolem Atolu také projednává.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme