Budovu bývalé obchodní akademie získá hotelová škola

Chátrající budova bývalé obchodní akademie v Hradci Králové bude mít konečně majitele. Objekt pravděpodobně získá hotelová škola z Třebechovic p. O., která zaplatí částku jeden milion korun.

Zastupitelé města v červnu schválili usnesení, kdy se vítězem výběrového řízení stala Hotelová střední odborná škola, Gymnázium a Střední odborné učiliště služeb v Třebechovicích pod Orebem. O budovu se dodatečně začala zajímat i Česká zemědělská univerzita Praha. „Nyní padl návrh na zrušení usnesení z června, ten neprošel a vypsání nového výběrového řízení také neprošlo. Platí tedy červnové usnesení,“ uvedl primátor Otakar Divíšek. Hotelová škola obdrží urychleně smlouvu. „Došlo k ústní dohodě s ředitelem školy Petrem Hájkem, že dostane smlouvu co nejdříve, aby ji mohla schválit rada města v lednu. Pak může dojít k podpisu smlouvy, pokud se neobjeví nějaké nesrovnalosti,“ sdělil Otakar Divíšek.
O objekt se původně ucházeli další dva zájemci. „Jeden byl diskvalifikován, protože by budova nesloužila školství a druhý nabídl jednu korunu,“ doplnil Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme