Blíží se dušičkový víkend, prodlužuje se otevírací doba hřbitovů, MHD bude jezdit častěji

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac

Prodloužená otevírací doba na hřbitovech v Hradci Králové, posílená městská hromadná doprava na největší z nich a častější kontroly hřbitovů strážníky městské policie. Takové budou nadcházející Dušičky v Hradci Králové.

Letošní svátek Památky zesnulých vyjde na víkendový den - na neděli, přesto se otevírací doba zdejších hřbitovů prodlužila už od minulého pátku. 

Hřbitovy budou otevřeny od 7 do 20 hodin

Největší nápor návštěvníků musejí hřbitovy zvládat o víkendu před svatodušními svátky a přímo 2. listopadu, na který svátek vychází. Tomu také odpovídají opatření Technických služeb Hradec Králové, které provoz všech jedenácti městských pohřebišť zajišťují. „Připravujeme prodlouženou otevírací dobu na hřbitovech, která potrvá od pátku 24. října do neděle 2. listopadu. V této době budou hřbitovy otevřeny od 7 do 20 hodin, přičemž běžně máme nyní otevřeno od 8 do 17 hodin,“ přiblížila plánovaný provoz v nejfrekventovanějších dnech vedoucí správy městských pohřebišť Naďa Štěrbová.

Kancelář na kuklenském hřbitově bude kromě obvyklých hodin v pondělí a ve středu od 8 do 12 a od 13 do 16.30 hodin veřejnosti k dispozici také v sobotu 1. listopadu od 8 do 15 hodin.

MHD také myslí na návštěvníky hřbitovů, posílí dopravu

Dostat se na hradecké hřbitovy městskou hromadnou dopravou nebude problém. Dopravní podnik totiž posílí provoz do Malšovic k lesnímu hřbitovu. V sobotu 25., v neděli 26., v úterý 28. října, v sobotu 1. a v neděli 2. listopadu budou všechny spoje linky číslo 9 s odjezdem z terminálu od 8 do 16 hodin zajíždět k lesnímu hřbitovu. Podle potřeby bude posílena i linka č. 3 do Kuklen.

Na pořádek dohlédnou i strážníci městské policie 

„Dávejte si na své věci pozor,“ varuje mluvčí hradecké městské policie Eva Kněžourová. Mumraj na hřbitovech totiž nahrává i lidem, kteří sem nepřišli vzpomínat na zesnulé. Zloději mívají žně, návštěvníci hřbitovů by proto neměli svoje věci spustit z očí. „Několikrát do měsíce řešíme případy, kdy někoho okradou. Ztrácejí se věnce, květiny, nářadí, ale i nesmyslné věci, například sazenice vydloubané ze záhonu na hrobu. Měli jsme tu paní, která sázela okrasnou rostlinu na stejné místo už po jednadvacáté,“ kroutí hlavou Naďa Štěrbová. „Strážníci budou ve zvýšené míře dohlížet na veřejný pořádek, ochranu osob i majetku na hřbitovech a jejich okolí,“ slíbila Kněžourová.

(Zdroj: Magistrát města Hradec Králové)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.10.2018 07:56
Ivana Marková (neregistrovaný)
Hřbitov Malšova Lhota
Paní Štěrbová,před rokem jsme spolu řešily neutěšený stav výsadby kolem kříže na hřbitově v Malšové Lhotě. Můj návrh jak se tomuto vyhnout jste odmítla stím, že už máte výsadu zahrnutou v rozpočtu...škoda peněz, roste tam samý plevel. Dotuje vás Magistrát města, kontrola by byla nasnadě. Mohu doložit fotodokumentací. Polepšete se!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Přes Portál Bezpečí se strážníci mohou na volajícího napojit přes video

Hradecké městské policii bude v práci od 1. února pomáhat nová aplikace Portál Bezpečí. Díky ní se budou moci operační důstojníci při telefonickém hovoru na lince 156 spojit s volajícím přes video, chat a zajistit i jeho lokalizaci. Pro spuštění všech těchto funkcí bude volající…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme