Bio Central slibuje září ve znamení Francie i erotiky

Bio Central čeká září ve znamení Francie i erotiky | Zdroj: Bio Central
Bio Central čeká září ve znamení Francie i erotiky | Zdroj: Bio Central

Po Královéhradeckém filmovém létě láká kino Bio Central diváky na nové filmové lahůdky i dokumenty.

V posledním kameném kině v Hradci Králové se na první podzimní měsíc připravují francouzské dny pro všechny generace i koncert oblíbené české písničkářky Radůzy. Z Bio Central přitom vzkazují, že rezervace lístků na zmíněný koncert se rychle vyprodávají. S podzimem do kina vtrhne i filmová erotika, Bio Central totiž uvede snímek Nymfomanka v necenzurované verzi.

Léto přilákalo do Bia Central tisíce diváků

„Filmové léto pro nás bylo velice úspěšné – a to jak projekce za příjemných čtyřicet korun, tak i návštěvnost novinek z festivalů nebo nových českých filmů,“ říká Ilona Machová z Bia Central. Kino za červenec a srpen navštívilo více než 6 500 diváků.

Nyní chystá Bio Central program na září – co se bude promítat, je už jasné. Diváci se mohou těšit na pokračování Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil, islandský film O koních a lidech, snímek o Josefu Čapkovi Ztracen 45 nebo na dokument Století Miroslava Zikmunda. Radost udělá kino Central také příznivcům Larse von Triera. "Promítání necenzurované verze Nymfomanky se diváci dočkají už 15. a 16. září. Přibude hodina a půl filmového příběhu a scény, jež byly původně vystříhány pro přílišnou otevřenost. Nyní vstupuje do kin mnohem ucelenější a propracovanější režisérská verze, která bude opět rozdělena do dvou dílů," popisuje lákadlo pro dospělé diváky Ilona Machová. 

Francouzské dny zavítají do Hradce už v polovině září

V druhé polovině měsíce připraví Bio Central ve spolupráci s Alliance Francaise de Pardubice a Studijní a vědeckou knihovnou v Hradci Králové zajímavý program pro milovníky francouzské kultury. Francouzské dny budou v Biu Central probíhat 17. a 18. září. Součástí pestrého programu budou workshopy pro předškolní a školní děti, mládež i dospělé, palačinková dílna a samozřejmě francouzské filmy. „V rámci French days jsme hledali snímek, který by mohl oslovit širokou veřejnost a který by zároveň mohl sdělit něco o lásce k Francii a francouzskému jazyku. Myslíme si, že pro spoustu diváků bude milou příležitostí si znovu osvěžit povídkový film z francouzské metropole Paříži, miluji tě,“ doufají pracovníci kina. Film bude Central promítat ve středu 17. září od 20 hodin.

Ve dvoraně se během French days návštěvníci seznámí s francouzskou kulturou i jazykem a poslechnout si mohou také koncert skupiny Palindrome. 

Koncert Radůzy je už z poloviny vyprodaný

Událostí měsíce bude v kině Central vystoupení zpěvačky a multiinstrumentalistky Radůzy. Ta vystoupí ve velkém sále 24. září od 20 hodin. V rámci svého turné zazpívá písně z jejího nového alba Gaia, které vydala na začátku tohoto roku. „Je vidět, že Radůza má v Hradci věrné publikum, protože nám velmi rychle přibývají rezervace míst na koncert. Nechceme rozhodně diváky plašit, ale už teď je kapacita sálu téměř z poloviny vyprodána. Proto doporučujeme, aby si fanoušci Radůzy zakoupili vstupenky co nejdříve,“ vyzývá diváky Bio Central.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme