Benefiční večer v Divadle Drak podpoří děti a mladé

Fotky z Prostor Pro | Foto: Prostor Pro
Fotky z Prostor Pro | Foto: Prostor Pro

Divadlo Drak se v pátek večer stane svědkem dobročinné akce. Odehraje se zde totiž benefiční večer, na který pracovníci z neziskové organizace Prostor Pro zvou širokou veřejnost. Výtěžek z večerního hudebního a tanečního představení poputuje na podporu nízkoprahového zařízení Klubík, které se zaměřuje na děti a mládež v ne zcela lehké životní situaci. Na programu pátečního večera bude speciální vystoupení vokálního souboru Gentlemen Singers a Tanečního divadla Honzy Pokusila. Součástí večera ale bude také aukce uměleckých předmětů z rukou královéhradeckých umělců.

V pořadí už třetí Benefiční večer na podporu dětí a mladých lidí z nízkoprahového zařízení Klubík začne v pátek 6. prosince od sedmi hodin večer v královéhradeckém Divadle Drak a večer se ponese ve svátečním duchu. „Během večera zazní gregoriánské chorály i úpravy děl současné populární hudby v podání oblíbených Gentleman Singers, kteří účastníky benefice dokonale naladí v aktuální předvánoční atmosféře,“ láká k nákupu ještě volných vstupenek Anna Zálišová z občanského sdružení Prostor Pro. „Na návštěvníky akce čeká také vystoupení Tanečního divadla Honzy Pokusila, jeho scénické tance umí potěšit malé i velké diváky,“ doplnila Anna Zálišová a poznamenala, že všichni oslovení umělci budou vystupovat bez nároku na honorář. 

Kromě hudebního a tanečního programu čeká na přítomné také dražba uměleckých předmětů, které darovali především královéhradečtí umělci. Vstupenky na Benefiční večer v Divadle Drak jsou stále v prodeji na pokladně Divadla Drak anebo v informačním centru města Hradec Králové. Další informace o akci se dočtete také zde.

Občanské sdružení Prostor Pro realizuje v Hradci Králové nízkoprahové, preventivní a prorodinné programy, zároveň pořádají i akce pro veřejnost. Především pak dětem a mladým poskytují pomoc a podporu při hledání cest z obtížných životních situací.

Mediálním partnerem Benefičního večera v Divadle Drak je také portál Hradec Králové.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecké Divadlo Drak sbíralo ceny na mezinárodních festivalech

Inscenace Divadla Drak Šípková Růženka zabodovala v průběhu září na třech mezinárodních divadelních festivalech. Loutkoherec Jan Popela získal cenu za ztvárnění zlé sudičky na 54th International Puppet Theatre Festival – PIF v chorvatském Záhřebu. K té pak následně přidal i…
Čtěte více

Hradecké Divadlo Drak míří se svou groteskovou Šípkovou Růženkou do zahraničí

Maňásková inscenace Divadla Drak Šípková Růženka se v druhé polovině září představí dětskému publiku na dvou mezinárodních festivalech. První zastávkou bude The International Puppet Theatre Festival – PIF v Chorvatské Záhřebu. Zde inscenaci diváci uvidí 22. 9. 2021. Ze Záhřebu…
Čtěte více

Filmovou verzí inscenace Vyšla hvězda nad Betlémem chce Divadlo Drak o Vánocích potěšit své diváky

Na období adventu připravilo Divadlo Drak pro své diváky speciální dárek. Je jím filmová verze oblíbené vánoční inscenace Vyšla hvězda nad Betlémem natočená v autentickém prostředí kostela sv. Jana Křtitele na Novém Hradci a jeho bezprostředním okolí. Nejedná se přitom o pouhý…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme