Aquacentrum přišlo s novinkami: už nebudou pálit oči a voda má více stupňů

Městské lázně - Aquacentrum Hradec Králové | Foto: SNHK
Městské lázně - Aquacentrum Hradec Králové | Foto: SNHK

Aquacentrum Hradec Králové přišlo se začátkem května s několika novinkami pro své návštěvníky. Voda v bazénech se nyní vyhřívá na 30 stupňů, nově je otevřen dětský koutek pro nejmenší návštěvníky a o dva stupně je také teplejší vzduch v prostorech Aquacentra Hradec Králové.

Provozovatel, kterým je Správa nemovitostí Hradec Králové, tak reaguje na množící se podněty svých návštěvníků, ovšem náklady nutné pro zvýšení teploty vody i vzduchu se do výše vstupného nepromítnou.

Navýšení teploty vody si mohl provozovatel areálu aquacentra dovolit, protože na kvalitu bazénové vody dohlíží od letošního dubna nově instalovaná středotlaká UV lampa. Ta za pomoci ultrafialového záření v širokém spektru vodu lépe dezinfikuje. "UV lampu jsme si do městských lázní nadělili k 80. nerozeninám. Zařízení napomáhá odstraňovat zápach chlóru a pálení očí," vysvětlila praktické výhody nového zařízení Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí.

UV lampu správa nemovitostí instalovala také při loňské rekonstrukci v sousedním 50m plaveckém bazénu a na koupališti Flošna, kde napomáhá k čištění vody již od otevření v roce 2010.

Teplota vody v Aquacentru Hradec Králové se zvýšila z 28°C na 30°C  a teplota vzduchu z 30°C na 32°C, což podle vedení správy s sebou nese náklady v odhadu padesát tisíc korun. "Ke změně vstupného nedojde, předpokládáme, že do lázní přijde více zájemců a náklady pokryjeme z této vyšší návštěvnosti," dodala ředitelka Bernhardová.

Novinkou, kterou městské lázně a aquacentrum nadělili v rámci svých osmdesátin těm nejmenším návštěvníkům, je nový dětský koutek. "Vedle vody jsme pro děti vytvořili skákací hrad, k dispozici jsou také říční kameny a houpačka. Do dětského koutku jsme pořídili novou dvoumetrovou skluzavku," popsala ředitelka Bernhardová a doplnila, že už v plánech městských lázní z roku 1932 byla skluzavka pro děti taktéž navržena. Podoba té současné se ale od původního návrhu samozřejmě liší. 

Ředitelka správy nemovistostí také připoměla, že od ledna tohoto roku je vstupné od deseti hodin dopoledne do dvou hodin odpoledne výrazně nižší. "Hodinová návštěva aquacentra hrazená v hotovosti tak vyjde na 95 korun. Majitelé čipových hodinek mají vstupné ještě nižší, protože se jim do ceny za návštěvu započítá pouze strávený počet minut," uvedla Jaroslava Bernhardová. V nabídce lázní a aquacentra jsou však také celodenní vstupenky za zvýhodněnou cenu pro dospělé, děti i seniory. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.5.2013 22:03
Terka (neregistrovaný)
teplota ...
Teplota vody byla dostatečná, vzduch byl zbytečně moc ohřívaný. Teď při zvýšení teplot mám s lázněmi utrum. Jako astmatik jsem již takhle těžce snášela vysokou teplotu s vlhkostí, teď už mám smůlu úplně. Co se týká 50m bazénu, tak pokud člověk plave a je zpocený i ve vodě, tak je tam přece jenom poněkud teplo ...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Květen v městských lázních bude ve znamení výhod a akcí

Květen bude měsíce, kdy v hradeckých městských lázních pořádají spoustu akcí pro svoje návštěvníky. Které to budou? Například za 10 návštěv jeden celodenní vstup zdarma, májové svátky a víkendy se sklenkou sektu i aquahrátky pro rodiny s dětmi. Vstupy není utné nasbírat pouze v…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme