Amfiteátr Chlum startuje sedmou sezónu

Zaplněné hlediště Amfiteátru Chlum
Zaplněné hlediště Amfiteátru Chlum | autor: amfiteatrchlum.cz

V pořadí již sedmou sezónu po znovuotevření v roce 2011 začíná tento pátek přírodní divadlo Amfiteátr Chlum. V průběhu nadcházejících letních týdnů připravilo stejnojmenné občanské sdružení pro své návštěvníky menu o šesti chodech. Ten první přijde na řadu již tento pátek od 20 hodin.

Letošní premiérou v areálu pod chlumskou rozhlednou bude představení Divadla Radka Brzobohatého Stvoření světa. Diváci budou moci vidět komedii režiséra Karla Janáka s Janem Rosákem, Rudolfem Hrušínským ml. či Valerií Zawadskou.
Další divadelní představení se známými herci je naplánováno na 21. července. Divadelní agentura Harlekýn přiveze do "amfíku" představení Nebyla to pátá, byla to devátá. Pod režisérským vedením Jiřího Menzela se představí Josef Carda, Jana Švandová a Rudolf Hrušínský st.
Na třetí divadelní vystoupení se mohou diváci těšit 11. srpna. Divadelní agentura Nordproduction uvede hru Příběh jednoho hradu v režii Ivana Vyskočila. Hrají např. Ernesto Čekan, Veronika Arichteva či Antonín Duchoslav.

Kromě divadleních představení připravil Amfiteátr Chlum i další program. V sobotu 1. července, v den výročí vzpomínkových akcí na bitvu z roku 1866, bude v přírodním areálu kombinovaný program divadla a hudby. Na poslední prázdninový víkend 25. - 26. srpna. jsou pak připraveny Chlumské Pivní slavnosti, na kterých se představí lokální minipivovary a hudební skupiny a 1. září proběhne loučení se sezónou v podání tradičního rockového večera s Vaťáky (Kabát revival).

Občanské sdružení provozující amfiteátr pro letošní rok připravilo kromě zajímavého programu i další zkvalitnění zázemí areálu, které ocení jak diváci, tak vystupující. "Zase jsme o něco vylepšili pódium, posílili ozvučení. Vzhledem k suchým létům bylo i u nás pár stromů které bylo nutno z důvodu bezpečnosti diváků pokácet," uvedl Jakub Zvěřina z Amfiteátru Chlum. Jak dodal, na letošní rok je v plánu ještě v vylepšení povrchu na pódiu a úpravy osvětlení na přístupové cestě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme